Marijn Corne

Questions

Op elke vraag een antwoord.

Hoeveel kost een fotoshoot?

Niets vervelender dan een fotograaf te contacteren en geen idee te hebben van de prijzen. Je kan enkele uitgewerkte basispakketten vinden onder het tabblad 'love' en dan ga je naar 'prijslijst'. Voor een vrijblijvende offerte op maat kan je altijd contact opnemen.

Ik haat poseren, is een fotoshoot wel iets voor mij?

Haha, dan ben jij net als mij! Ik haat het ook om te poseren. Bij een familie of koppelshoot draait het om authenticiteit. Ik zal je niet vragen om te poseren. Het enigste dat ik van je verwacht is om te spelen met je kinderen of je lief te plagen zoals nooit tevoren. Ik trek echt constant foto’s. Na een eindje heb je er geen idee meer van wat ik nu wel en niet fotografeer. Sommige mensen negeren mij zelf na een eindje en zo hoort het ook! Volle bak plezier maken is het enigste dat ik vraag.

Help, wat moet ik aandoen tijdens een fotoshoot?

Een belangrijke vraag want kledij kan de sfeer in een foto maken of kraken! Voor familie of koppelfoto’s mag niets geforceerd overkomen. Iedereen in een jeansbroek met een witte T-shirt is dus een no-go. Mijn ultieme tip: draag iets waar je jezelf comfortabel in voelt en dat goed aansluit bij je karakter en de locatie waar de shoot zal doorgaan. In avondkledij in een bos op hakken bij ondergaande zon poseren is niet aan mij besteed eerlijk gezegd. Haal maar die botten en die warme trui boven. Lekker gezellig toch? Blijf je twijfelen, je kan me altijd contacteren en dan overlopen we je outfits eens. Neem gerust ook een paar outfits mee, dan selecteren we de juiste voor we beginnen.

Wat is de beste locatie voor een fotoshoot?

Ik ben ervan overtuigd dat mensen meer op hun gemak zijn in een vertrouwde omgeving. Foto’s voelen ook direct veel echter aan als je op de achtergrond je hond ziet lopen, de leesstoel van je vader of de tekening van je kindje ziet hangen. Wil jij een shoot op je favoriete stukje strand, in het park waar je kindjes elke woensdag spelen, in jullie bed waar jullie elke zondag pistolets eten? Alles kan!

Wat is het beste tijdstip voor een fotoshoot?

Voor mij als fotograaf is dit alles van 1 iets afhankelijk: licht licht licht en nog eens licht. Hoe meer licht, hoe beter! Valt het licht 's ochtends heel mooi binnen in je huis, dan zet ik met plezier mijn wekker om enkele uurtjes vroeger langs te komen. Wil jij een shoot met een warme gloed, dan wacht je misschien het best op dat wereldberoemde ‘golden hour’. Doet je kindje in de namiddag nog een dutje? Respecteer dit en plan de shoot enkele uren vroeger of later. Vermeld dit gerust bij een eerste contact. Ik stel mij graag flexibel op om het beste resultaat te garanderen.

Wat als mijn kindje gedurende de hele shoot huilt?

Oei, de nachtmerrie van elke ouder maar nu eenmaal een realiteit. Voor shoots met kindjes neem ik ruim de tijd. Dit geeft mij wat speling indien een kleintje plots honger of een huilbui heeft. Geen probleem: knuffel eventjes goed, maak een mopje of geef voor 1x een snoepje als omkoopmiddel, zelf al doe je dit normaal niet als goede ouder ;) Kindjes die een hele shoot wenen kom ik zelden tegen. Verder ben ik ook van mening dat realistische emoties een foto reportage enkel rijker maken.

Wat als het slecht weer is tijdens de shoot?

Het is een misverstand dat je enkel mooie foto’s kan maken bij een stralende zon. Meer zelf: een stralende middagzon is zelf te vermijden indien je zachte foto’s wilt. Een grijze lucht vol wolken zorgde al vaak voor dat extraatje en een strakke wind lag al vaak aan de oorsprong van hilarische foto’s. Een shoot in een ijzig koud sneeuwlandschap staat al een eindje op mijn bucketlist. Dus indien het geen pijpenstelen regent gaat een shoot altijd door.

Ik ben een hobby fotograaf, krijg ik ook onbewerkte beelden?

Mijn afgewerkte foto’s vertegenwoordigen mijn stijl en naam als fotografe. Ze zijn mijn visitekaartje waar andere mensen mij op beoordelen. Onbewerkte beelden afleveren doe ik dus nooit.

Mag ik zelf de beelden selecteren?

Tijdens een reportage maak ik snel enkele honderden beelden, tijdens een trouw kan dit snel oplopen tot enkele duizenden beelden. Ik lever een groot aantal foto’s af maar de selectie hiervan doe ik zelf. Geloof me: niemand wil foto’s van zichzelf zien met gesloten ogen ;)

Kan ik zelf de foto’s laten afdrukken?

Tuurlijk! Na een fotoshoot krijg je altijd een ruime selectie foto’s die perfect afgewerkt zijn en zonder logo erop. Die ontvang je digitaal of op een usb stick. De foto’s krijg je altijd in hoge resolutie dus je kan ze zelf afdrukken waar je wilt. Ik ben wel niet verantwoordelijk voor eventuele kleurveranderingen door het afdrukken bij derden.

Maak je ook fotoalbums?

Ja, heel graag zelf! Mijn foto’s een ereplaats geven in een liefdevol samengesteld album beschouw ik als de kers op de taart. Spring gerust nog eens binnen om een selectie te maken van de foto’s die je in een album wilt steken en ik maak er iets moois van!

Ik wil iemand verrassen, zijn er cadeaubonnen te verkrijgen?

I love surprises! Dus een cadeaubon kan je bestellen via het tabblad “Love” bij het onderdeel “Extra’s”.

Wanneer krijgen we de beelden?

Dit is wat afhankelijk van de tijdstip van het jaar. Meestal probeer ik binnen de 2 of 3 weken de foto’s af te leveren. Voor een trouwreportage mag je rekenen op een maand. Je krijgt wel na enkele dagen een preview van een 20tal foto’s. Wil je foto’s toch iets sneller krijgen om cadeau te doen aan iemand? Geen probleem, geef dit door voor de shoot zodat ik dit kan inplannen.

Wat is je werkwijze voor een trouw?

Mijn werkwijze is om alles op het gemak gezellig te bespreken bij een glaasje en hapje thuis bij mij of bij jullie. Ik leer mijn koppels graag op voorhand wat kennen. Tenslotte volg ik jullie op de voet tijdens je grote dag en dan is een persoonlijke klik even belangrijk als de fotografische klik.

Waarom is er zo weinig uitleg te vinden over bedrijfsreportages of design shoots?

Elk bedrijf is anders en mijn aanpak is naargelang de vraag anders. Contacteer mij gerust met je vragen en dan bespreken we alles samen eens.